19 Ocak 2012 Perşembe

Upload Makinesi

Özellikle bilgisayar ile ilgili konularda dilimiz ya yetersiz kalıyor ya da fazla yer kaplıyor, yoksa şahane bir dil Türkçe. Lakin başlığa Upload yerine Karşıya Yükleme yazsaydım da başlık uzayıp gidecekti. Keşke Download'ın "İndirme" olarak dilimize yerleştiği gibi "Upload" da zamanında "Kaldırma" olarak yerleşseymiş. Kaldırmanın kendine has anlamları varken sanırım bu terimi karşılamaya yeri kalmadı.


Upload Makinesi olarak tasvir ettiğim şey, internette sık sık dosya paylaşımı yapan ve yükledikleri dosyaları birden fazla paylaşım sitesine yüklemeyi tercih edenlere deva bir program. Bu ihtiyaç genellikle telif hakkı bulunduran film, program, müzik arşivi yüklendiğinde bu telif hakları nedeniyle dosyaların silinmesinden doğuyor. Ama her halükarda asıl ihtiyaç sahipleri ihtiyatı elden bırakmayıp da "Ben şunu birkaç yere birden yükleyeyim" diyenlerimiz oluyor.

Bu program JAVA ile yazılmış bir program, Rapidshare, iFile.it, MediaFire.com, MegaUpload.com gibi tam 30 paylaşım sitesini destekliyor ve bir kerede birden fazla paylaşım sitesine dosyalarınızı yüklemenizi sağlıyor. Ben bu programın tanıtımını CHIP.com.tr'de gördüm lakin indirdiğimde bir sorun ile karşılaştım: Nokia marka telefonum için kullandığım Nokia Suite yazılımı JAVA uzantısı olan .jar dosyalarını kendi malı olarak benimsiyor, kendi kendine açılması gereken programı açmaya çalışıyordu. Durum hüsran tabii.

Benim gibi jar uzantılı dosyaları açmakta sıkıntı yaşayan arkadaşlara programın internet sayfasında (http://neembuuuploader.sourceforge.net/) bir çözüm sunmuşlar lakin bunun için ms-dos komut istemcisi ile uğraşmanız lazım. Bununla zaman harcamayı engellemek için dos komutlarını bir bat dosyasına yazıp bir nevi kısayol oluşturdum. Sonuç: tadından yenmiyor.

Program sıkıştırılmış olarak geliyor, kurulumsuz. Dosyaları bir klasöre çıkarın, NeembuuUploader.jar dosyasının  olduğu klasörde yeni bir notepad dosyası açıyoruz. İçine http://neembuuuploader.sourceforge.net/support.html adresinde verilen komutu kopyalıyoruz: javaw -jar NeembuuUploader.jar ve Farklı Kaydet seçeneğini seçerek neembuuuploader.bat yazarak uzantıyı bat olarak ayarlıyoruz. Kaydettikten sonra klasörde, bizim oluşturduğumuz neembuuuploader.bat dosyası üzerine tıklayarak programı olması gerektiği gibi açıyoruz.

Arz ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Konuyla ilgili fikrinizi beyan etmek için lütfen ilgili alanları doldurunuz.